Blixa Bargeld gotuje risotto

Ciężko mi powiedzieć, gdzie Blixa zaraził się pasją do kuchni włoskiej, ale jego przepis na risotto alla seppia jest przynajmniej ciekawy. Nie jest to dokładnie coś, co można zjeść w Italii, ale Blixa w bardzo kreatywny sposób rozwija klasyczne danie na antenie niemieckiej telewizji, dodając kałamarnice marynowane w czosnku i soku cytrynowym.

Blixa daje się przy okazji poznać jako fan noży ceramicznych i kucharz, dla którego gotowanie to medytacja oraz czynność bardzo sensualna… i nawet jeśli trochę przesadza z pietruszką na końcu, dostaje wyróżnienie za sam styl.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s